Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته دوم فروردین ۹۹ در حالی سپری شد که همچنان با کنترول شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند و مثل هفته قبل  بازار  ارز در تعطیلات به سر می‌برد.  

بازار سرمایه و طلا نیز گوی سبقت را از یکدیگر ربودند و  روند رو به  افزایش را در پیش‌گرفته‌اند به‌طوری‌که در این هفته ۲ روز، تعطیل رسمی بود نرخ سکه  به‌طور میانگین حدود ۱۵۰ هزار تومان  افزایش یافت همچنین افزایش شاخص بورس  با افزایش چشمگیری   مواجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سکه در دومین هفته فروردین  به ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید

در دومین هفته فروردین سکه باقیمت ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان شروع به‌کار کرد و این قیمت در دومین روز نیز پایدار بود، اما فزایش قیمت در روز یکشنبه ۱۰ فرودین ۹۹ آغاز شد و سکه ۵۰ هزار تومان گران شد این روند افزایش قیمت در آخرین روز هفته ادامه داشت و به رقم ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به‌کار خود پایان داد.

شما می توانید روند قیمت طلا و سکه را در  جدول زیر  مشاهده کنید

محصول شنبه 9 فرودین 99 یکشنبه10 فروردین 99 دوشنبه 11فروردین99 پنجشنبه 14 فروردین سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۰۰۰. ۶.۱۵۰ ۰۰۰. ۶.۱۵۰ ۰۰۰. ۶.۲۰۰ ۶.۳۰۰.۰۰۰ سکه طرح امامی ۶.۰۰۰.۰۰۰ ۶.۱۲۰.۰۰۰ ۶.۱۵۰.۰۰۰ ۶.۲۰۰.۰۰۰ نیم سکه بهار آزادی ۳.۱۰۰.۰۰۰ ۳.۱۳۰.۰۰۰ ۳.۱۵۰.۰۰۰ ۳.۱۷۰.۰۰۰ ربع سکه بهار آزادی ۱.۸۰۰.۰۰۰ ۱.۸۲۰.۰۰۰ ۱.۸۳۰.۰۰۰ ۱.۸۵۰.۰۰۰ سکه گرمی ۹۸۰.۰۰۰ ۹۸۰.۰۰۰ ۹۸۰.۰۰۰  ۹۸۰.۰۰۰ اونس جهانی یک هزار و ۶۲۹ دلار  یک هزار و ۶۲۹ دلار  یک هزار و ۶۱۶ دلار و ۸۵ سنت یک هزار و ۵۸۵ دلار و  ۳۶ سنت طلای ۱۸ عیار ۶۱۷.۵۲۳ ۶۲۵.۶۰۳ ۶۲۵.۰۳۰  ۶۳۱.۳۷۴

برخلاف اینکه بازار  طلا و سکه  از ابتدای سال نو فعالیتی نداشته است  قیمت آن   به‌جز روزهای تعطیل رسمی  اعلام شد که البته  انس جهانی بر اساس فرمول خاصی است  که قیمت دلار هم در آن   هرروز  محاسبه  می‌شود.

معاملات پشت خطی در تعین قیمت طلا اثر دارد 

محمدکشتی آرای، نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: در معاملات چه به صورت رسمی و بازارهای باز و چه به صورت بازارهای بسته، قیمت‌ها براساس یک اساس و فرمول خاص محاسبه می‌شوند، نه اینکه یک شخص تعیین کننده قیمتها باشد. قیمت ها را شاخصها تعیین می‌کنند.در هرلحظه قیمت برابری ارزها و قیمت انس جهانی هم اعلام می‌شود؛ بنابراین با تعطیل بودن و بسته بودن بازارها، این شاخص‌ها و فرمول‌ها همچنان وجود دارند.

نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: فرمول‌های واقعی، تعیین‌کننده قیمت‌ها هستند. بازارها بسته باشند یا باز، معاملات انجام می‌شود و حتی در حالت بسته بودن بازار، هستند کسانی که به صورت بسته یا در اصطلاح پشت خطی در حال انجام معاملات هستند.

وی تاکید کرد: به همین دلیل است که نوسانات قیمتی در قیمتهای سکه و طلا وجود دارد و این درحالی است که کل واحدهای صنفی طلا و جواهر در سطح کشور تعطیل هستند، اما در واحدهایی به ویژه در شهرستانهای کوچک که عمدتا نظارتی هم بر آنها نیست، معاملات در حال انجام است. 

شما می توانید قیمت در دومین هفته فروردین به صورت نمودار مشاهده کنید

قیمت های اعلام شده ارز در ایام سال نو غیر واقعی هستند

در بازار ارز نیز مانند هفته گذشته نرخ رسمی از سوی صرافی ملی اعلام نشد اما  به صورت غیر رسمی قیمت هایی در فضای مجازی اعلام شده که این ارقام رسمی و واقعی نیستند 

رئیس شورای عالی کانون صرافان گفت: به دلیل عدم فعالیت صرافی‌های رسمی، دلالان در شرایط نبود مشتری و تقاضا، بین خود معامله کرده و نرخ تعیین می‌کنند. نرخ‌هایی که در برخی کانال‌ها منتشر می‌شود، غیرواقعی و ساخته و پرداخته دلالان است.

تاثیر کنترل نرخ بازار ارز بر جهش تولید/ آیا ارز در سال جدید گران می شود؟

علی اصغر سمیعی رییس سابق کانون صرافان  در گفت‌وگو با خبرنگارنبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره اثر شیوع ویروس کرونا بر بازار ارز گفت: در ابتدا باید دید که ویروس کرونا بر سایر بازارهای مالی چگونه اثر می‌گذارد چراکه به منطور جلوگیری از شیوع این ویروس تجارتخانه‌ها ، کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی غیرفعال و دست از کار کشیده‌اند که در پی آن بسیاری از افراد جامعه فعالیت‌ها و سفرهای غیرضروری را لغو کرده‌اند حال در این زمان سؤالی که مطرح می‌شود این است که چه کسی به‌عنوان خریدار وارد بازار ارز می‌شود؟

او بیان کرد: هم اکنون افرادی که بخواهند حتی سرمایه خود را به بازار دیگری انتقال دهند به ۲ دلیل این امر با تأخیر انجام می‌شود اولین عامل آن را می‌توان تعطیلی اقتصاد و کسر درآمد معمول خود براثر شیوع ویروس کرونا دانست و تمایل نداشتن افراد جامعه به این امر را می‌توان دومین دلیل اثرگذار برشمرد.

سمیعی تصریح کرد: همان‌طور که از میزان تقاضا برای مصرف ارز کاسته شده است عرضه آن نیز به همان کاهش‌یافته است و به‌عبارت‌دیگر به مقداری که ارز برای فروش کم است به همان میزان عرضه ارز در بازار کاسته شده است چراکه فعالیت صادرکنندگان به‌طور جدی روند نزولی را در پیش‌گرفته است و از طرفی قیمت نفت در بازار جهانی به‌طور کم‌سابقه کاهش‌یافته است. همچنین به دلیل مشکلات اقتصادی در کشور نرخ تورم و بهره رقم مطلوبی را ندارد.

او بیان کرد: از دلایلی که سبب آشفتگی در بازار ارز می‌شود را می‌توان به غیرواقعی و چند نرخی بودن ارز اشاره کرد که علاوه بر رانت و فساد در بازار یکی از موانع عمده تولید در کشور محسوب می‌شود.

سمیعی اظهار کرد: اگر ارز، ارزان تر از نرخ واقعی در اختیار واردکننده قرار بگیرد که در مقابل کالا وارد کند و قیمت آن را متناسب با ارز دریافتی به بازار عرضه کند چنین فعالیتی با تولید ملی منافات دارد به‌طور مثال زمانی که با ارز ۴٬۲۰۰ تومانی گوشت و لبنیات وارد کشور می‌شود باعث کاهش تولید و ضرر به محصولات دامداران می‌شود این امر نیز در محصولات کشاورزی مانند علوفه ، میوه و غیره صدق می‌کند. ، اگر محصولات کشاورزی با ارز ارزان و غیرواقعی وارد شود موجب صدمه به صنعت کشاورزی می‌شود.

او افزود: غیرواقعی بودن قیمت ارز سبب می‌شود حتی کالاهایی که وارداتشان به کشور غیرقانونی است به‌صورت قاچاق وارد بازارهای کشور شود چراکه تولیدکنندگان داخلی هزینه تولیدشان بر اساس نرخ واقعی است و ناگزیرند قیمت کالای خود را بر اساس هزینه‌های تمام‌شده آن تعیین کنند و این امر سبب می‌شود انگیزه رقابت با کالاهای خارجی را از دست بدهند.

سمیعی درباره تحقق جهش تولید بیان کرد: بزرگ‌ترین اقدام برای ایجاد جهش تولید در کشور را می‌توان به تعین نرخ واقعی و واحد ارز اشاره کرد که لازمه آن تغییر سیاست‌های مالی و ارزی در کشور است از طرف دیگر تسهیل واردات مواد اولیه برای کارخانه‌ها هم می‌تواند در این امر سودمند باشد .

او در پایان افزود: با توجه به اینکه در فروردین ۹۸ قیمت دلار با نرخ  حدود  ۱۲هزار تومان و تورم  ۳۰٪  در کشور شروع به فعالیت کرد طبیعی است که امسال دلار در بازار ارز  با قیمت  حدود ۱۷ هزار تومان معاملات خود را آغاز کند.البته همیشه بانک مرکزی با توجه به اینکه عرضه کننده عمده ارز است، می تواند، با کم و زیاد کردن عرضه قیمت مورد دلخواه خود را به بازار تحمیل کند.

روند رو به رشد شاخص بورس ادامه دارد/ بازار سرمایه در صف اول حمایت از جهش تولید

حامد ستاک کارشناس بازار سرمایه در گقفت و گو با خبرنگارنبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: گفت: بازار سرمایه در سال  جدید  ادامه روند رو به افزایش سال گذشته را دنبال خواهد کرد  نکته قابل‌توجه رشد بازار سرمایه  این است که آحاد جامعه با این بازار آشنا شدند و سبب شد بخشی از نقدینگی سرگردان به سمت بازار سرمایه سرازیر شود و این امر موجب افزایش  شاخص بورس شده است و تا زمانی که این عامل برقرار باشد این روند ادامه خواهد داشت چراکه با توجه به نوسان در بازارهای مالی موازی  افراد جامعه به دلیل جذاب بودن بازار سرمایه میل بیشتری به سرمایه‌گذاری در این بازار هستند.

ستاک افزود: به دلیل ایجاد  تحریم‌های ظالمانه  علیه ایران بازار سرمایه  در کشور رابطه مستقیمی با سایر بازارهای  دیگر کشورها ندارد و همین امر سبب می‌شود تحت تأثیر مستقیم بازارهای جهانی نباشد که البته در مورد کالا های اساسی تاثیر پذیر است  و به‌عبارت‌دیگر جزیره‌ای عمل می‌کند و رابطه یک به یک ندارد  البته  نباید فراموش  شود که صعود و نزول جزو ذات بازار سرمایه است و  قطعا در پیش بینی ها افت و خیز  شاخص وجود خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: با طولانی شدن شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیلی مراکز تولیدی و اقتصادی   شاهد افت بازار سرمایه خواهیم بود اما با  پایدار بودن ورود نقدینگی به بازار هرچند اندک سبب می‌شود از این  امر تا حدی جلوگیری کند چرا که میل به سرمایه گذاری در بورس باعث شد است که به میزان یک‌میلیون و  ۱۰۰ هزار تراکنش معاملاتی در آخرین روز کاری  دومین هفته فروردین ۹۹ انجام شود.

او  افزود :مهم‌ترین عاملی که سبب می‌شود بازار سرمایه افت کند جذاب شدن بازارهای موازی مانند ارز، طلا، سکه و مسکن است که این امر می‌تواند  در سرمایه‌گذاری  و کاهش نقدینگی در بازار بورس  اثر بگذارد.

ستاک درباره تأثیر بازار سرمایه در تحقق بخشیدن به شعار سال (جهش تولید) گفت : معتقدم بازار سرمایه در صف اول تحقق شعار امسال است چراکه شفاف‌ترین ارزان‌ترین و عادلانه‌ترین تا مین مالی می‌تواند از طریق بازار سرمایه صورت بگیرد و جهش تولید در تأمین مالی جمعی اتفاق می‌افتد که مکان آن بازار سرمایه است که به‌طور شفاف این منابع مالی و معاملات آشکار هستند و افراد جامعه بر آن نظارت می‌کنند. که این امر منوط به ایجاد شرایط و تمهیدات مناسب است.

شما می توانید نمودار شاخص بورس را در تصویر زیر مشاهده کنید

بورس تهران به دو هزار تریلیون تومان رسید

شاخص کل با ۲۰۱۳ واحد افزایش روبرو شد و به رقم ۵۴۷۶۶۲ واحد رسید.

شاخص کل هم وزن با ۱۲۳۰ واحد افزایش روبرو شد و به رقم ۱۹۵۲۰۴ واحد رسید.

شاخص بازار اول با ۲۸۳۸ واحد افزایش به رقم ۳۸۶۵۱۹ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۲۰۱۳ واحد کاهش رقم ۱۱۶۵۳۷۶ واحد را تجربه کرد.

بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل را توسعه معادن و فلزات، مخابرات ایران، بورس اوراق بهادار تهران، بانک تجارت، مبین انرژی خلیج فارس، بورس کالای ایران، فروشگاه زنجیره‌ای افق کوروش، پتروشیمی پردیس، فجر انرژی خلیج فارس، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی، پتروشیمی شیراز و سرمایه گذاری دارویی تامین به نام خود اختصاص دادند.

از سویی دیگر بیشترین حجم معاملات را بانک تجارت، بانک صادرات ایران، گلوکوزان، سرمایه گذاری خوارزمی، بانک صادرات ایران (وبصادر ۲)، توسعه معادن و فلزات، صندوق سرمایه گذاری پارند پایدار سپهر، پارس خودرو، حق تقدم بیمه دانا، بانک اقتصاد نوین، لیزینگ رایان سایپا و بانک ملت به نام خود ثبت کردند.

حال باید دید با اتمام روزهای تعطیل سال نو  بازارهای مالی  با چه روندی شروع به معامله می کنند. 

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت مسکن نبض بازار قیمت روز ارز دومین هفته فروردین شیوع ویروس کرونا بازار سرمایه سرمایه گذاری افراد جامعه هزار تومان سبب می شود بازار ارز جهش تولید شاخص بورس یک هزار ۱۵۰ ۰۰۰ قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بورس درجا می‌زند؟!

حمید میرمعینی در خصوص عوامل رشد بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با درایت مسئولین شرایط بحرانی منطقه مدیریت و از تنش‌های سیاسی کاسته شد؛ در شرایطی که وجود داشت فراز و فرود‌های اقتصادی طبیعی بود، اما با شرایط فعلی می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه ایران پتانسیل این را دارد که در همین شرایط کمک حال اقتصاد ایران باشد؛ بر اساس شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، جهش تولد با مشارکت مردم تعیین شده است، بورس می‌تواند محلی مناسب برای مشارکت سرمایه‌ای عمومی در تولید باشد.

میرمعینی تصریح کرد: در صورت تعیین سیاست‌های درست و کارسازی مناسب دولت، بازار سرمایه محل مناسبی برای تعالی اقتصاد کشور است و قطعا سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد. نکته حائز اهمیت توجه به تامین عوامل محرک بازار سرمایه است. در اولین نگاه واجب است که نسبت به مدیریت شرایط تحریم‌ها چاره اندیشی دقیق انجام گیرد.

وی ادامه داد: در بحث سیاست گذاری‌های اقتصادی نیز توجه به بحث کسری بودجه حائز اهمیت است چرا که تاکنون نیز این موضوع باعث آسیب زیادی به اتصاد کشور شده است. نحوه جبران کسری بودجه بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، شاهد تورم افسار گسیخته‌ای خواهیم بود که اثر زیادی بر بازده شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

نرخ بهره بالای بانکی و تامین سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بحث سیاست‌های پولی از جمله افزایش نرخ بهره بانکی، سیاست‌های دولت موجب شده است که بخشی از نقدینگی جامعه به سوی سپرده گذاری حرکت کند؛ این موضوع موجب می‌شود که نرخ تامین مالی برای پروژه‌های اقتصادی به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ بهره‌ای که سرمایه با آن به دست تولید کننده و یا هر متقاضی می‌رسد کمتر از ۴۰ درصد نیست؛ بنابراین سرعت گردش مالی کاهش می‌یابد و معوقات بانکی نیز افزایش خواهند یافت. این چرخه معیوب به راحتی می‌تواند بانک‌ها را در انجام تامین مالی فلج و اقتصاد کشور را دچار آسیب کنند.

نقش بازار سرمایه در اقتصاد چیست

میرمعینی تصریح کرد: در صورتی که در دولت تصمیم به رونق بازار سرمایه داشت باشد، بورس این قدرت را دارد که فصل جدیدی در گردش نقدینگی کشور بگشاید؛ همچنین اگر بازار سرمایه بتواند این جریان نقدینگی را به درستی به سمت تولید هدایت کند، می‌توان تولید کشور را متحول کرد.

وی ادامه داد: دولت باید با انجام مانور‌های اقتصادی مناسب در جهت تقویت بازار سرمایه بکوشد چرا که تنها عاملی که می‌تواند به سرعت تولید ناخالص ملی ما و دیگر فاکتور‌های اقتصادی را متحول کند بازار سرمایه است. در خصوص سیاست‌های دولت که منجر به تامین بازار سرمایه می‌شود می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره نمود که می‌تواند جریان نقدینگی را به سوی بازار جذب کند.

دلار نیمایی و رانتی عظیم

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش نرخ بهره تامین سرمایه در فصول ارزش گذاری دارایی‌های مالی هم موجب می‌شود نرخ بازه مورد انتظار در تناسب با آن کاهش یابد. دومین موضوع افزایش نرخ دلار نیمایی و نزدیک کردن آن به بازار آزاد است. شایان ذکر است که از رانت عظیم دلار نیمایی فقط عده‌ای خاص منتفع می‌شوند و در نهایت کالایی که با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شوئد با قیمت بازاری به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کار به دلار نیمایی متصل است صادر کننده‌ای که با هزار زحمت و خاک خوردن محصولی صادراتی را تولید کرده و در خارج از کشور به فروش رسانده است، زمان تسویه حساب ارزی خود از سود زحمت خود بر خلاف واردکننده‌ای که صرفا دلالی کرده است بی نصیب می‌مانند.

میرمعینی تاکید کرد: اگر قیمت دلار نیمایی به بازار آزاد نزدیک شود به راحتی شاهد رشد در شرکت‌های بورسی صادرات محور خواهیم بود. همچنین لغو قیمت گذاری دستوری نیز از دیگر عوامل موثر بر بورس است؛ به دلیل اینکه در شرایط قیمت گذاری دستوری کسی بجز دلال منتفع نمی‌شود. با قیمت گذاری دستوری تولید کننده با ضرر تولید می‌کند و نهایتا مصرف کننده نیز کالا را با قیمت بالا می‌خرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به عنوان چهارمین مورد موثر بر بازارسرمایه می‌توان به واگذاری شرکت‌های کم بازده دولتی به بخش خصوصی مانند خودروسازان اشاره کرد. پنجمین عامل که به عنوان یک عامل متحرک بسیار حائز اهمیت است تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی است که در بروز رسانی ترازنامه‌های آنها و حدود فعالیتشان تاثیر می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد: تمام این موارد به اراده دولت باز می‌گردد. اهالی بازار سرمایه هم اکنون سه سال است که از جاماندگی این بازار گله می‌کنند و این موضوع به نظر من هیچ دلیلی بجز ضعف در تصمیم‌گیری و بی میلی دولت به رشد بورس ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟